вторник, 22 мая 2012 г.

"Людина-метелик"

Mothman - существо-криптид, що нібито неодноразово спостерігалося в Пойнт-Плезант(Західна Віргінія) в 1960-х роках. Очевидці описують його як сіру істоту заввишки приблизно 2 метри з циліндричним торсом, що нагадує тулуб людини.



Голови у істоти не спостерігалося, але відзначалася наявність двох вогників(так званих "очей"), що горіли червоним світлом, спереду. На плечах у цього здатного літати істоти відзначалася наявність крил(розмах - 3 метри). Ноги, як затверджувалося, схожі на людські, а рук не спостерігалося.

Найвідомішим випадком спостереження істоти є свідчення подружжя Скарберри в 1966 р., хоча про нього повідомляли і раніше. Цей випадок притягнув увагу ЗМІ до повідомлень про істоту. Події почалися 12 листопада 1966 року і спостерігалися впродовж року більш ніж сотнею чоловік.

Випадок з подружжям Скарберри

15 листопада 1966 року подружня пара Роджер і Мері Скарберри разом з двома друзями під'їжджали на автомобілі до Пойнт-Плезант. Несподівано подружжя помітило спереду два червоні миготливі вогники. Під'їхавши, вони помітили дивну крилату істоту. Злякавшись, Роджер розгорнув авто і поїхав у зворотному напрямі. Істота, не відстаючи, переслідувала машину, що їхала із швидкістю 160 км/год, і видавало гучний писк.

Гіпотеза існуючого виду

Ця гіпотеза свідчить, що вказана істота - велетенський пугач або сова. На користь цієї гіпотези говорять пропорції тіла, наявність очей(очі сов дуже добре відбивають світло), що світяться. Гіпотеза контакту Ця гіпотеза розроблена уфологами. Вона свідчить, що Землю короткочасно відвідували інопланетяни з описаним вище зовнішнім виглядом. На користь цієї гіпотези говорить той факт, що пізніше за 1970 р. подібних істот не спостерігалося.

Гіпотеза випробувань

Гіпотеза свідчить, що в 60-і роки здійснювалися випробування зброї нового типу, що викликає у людей галюцинації.

Гіпотеза генетичної помилки

По цій гіпотезі Людина-метелик з'явився під час експерименту в секретній лабораторії, і втекли всього три такі істоти, яких потім нібито відловили. Газета "Нью Йорк таймс" від 12 вересня 1980 року писала: "Багато поважних людей бачили його, коли він летів у напрямку до Нью Джерсі. Він маневрував на висоті близько 1000 футів(300 м), красуючись крилами кажана. Істота була не птахом, а крилатою людиною. Свідки говорили, що у нього був жорсткий вираз обличчя. Уся фігура була чорна, і вона виразно виділялася на ясному блакитному небі. Його помаранчеві очі, що світяться, вселяли жах". 

Комментариев нет:

Отправить комментарий